HORGOLT NYÁRI KARDIGÁN NAGYINÉGYZETEKBŐL
   05/26/2024 12:01:09     Kötött, horgolt ruházat    Comments 0
HORGOLT NYÁRI KARDIGÁN NAGYINÉGYZETEKBŐL

A nagyinégyzetek felhasználhatóságuk sokoldalúságát már többször bizonyították. Ez a kis rövid nyári kardigán is remekül néz ki a négyzetekből. A kardigán a kék négy árnyalatából és fehér színű fonalból készült. Más színek árnyalataiból is nagyon jól mutat. A nagyinégyzetek horgolásához 5 db 50 grammos vékony nyári fonal (a három kék árnyalatból 1-1 gombolyag, a fehérből 2 gombolyag) szükséges. A négyzetek összehorgolásához, a kardigán szélének horgolásához 250 gramm sötétkék fonalra lesz szükségünk.

Horgolótű: 3mm.

A kardigán horgolásához a YarnArt Baby Cotton fonalát ajánljuk.

 

LEÍRÁS

S/ M méretű kardigán

A horgolási rajz segítségével horgolunk 33 db nagyinégyzetet és 2 db háromszöget. A soronként változtatjuk a színeket, a legsötétebbtől haladunk az egyre világosabb színű sorig.

 

 

 

  

 

 

 A nagyinégyzet horgolását ezen a videón követheted:

 

 

Miután elkészült az összes négyzetünk, a négyzetek szélét egy sor rövidpálcával, majd egy sor egyráhajtásospálcával horgoljuk körbe. A sarkoknál ugyanabba a szembe két pálcát horgolunk, köztük egy láncszemmel.

 

 

 

 ÖSSZEÁLLÍTÁS

A körbe horgolt négyzeteket a rajzon látható módon horgoljuk össze.

A négyzetek összeillesztése cikkcakk formában rögzített láncszemekkel történik. Ezen a videón látható az összeillesztés horgolása:

 

 

 

 A kardigánt és az ujjak szélét két sor félpálcával horgoljuk körbe. A nyakkivágás elejére horgoljunk két zsinórt a végeken bojttal.

 

 

 

 

Comments

Log in or register to post comments
Fel