HORGOLT PONCSÓ BABÁKNAK
   09/10/2023 12:13:27     Kötött, horgolt ruházat    Comments 0
HORGOLT PONCSÓ BABÁKNAK

A leírás és az oktató videó segítségével könnyen elkészíthető ez a szép kis horgolt poncsó babáknak.  A poncsó horgolásához a Bravo Baby 185 babafonalat javasoljuk. Két gombolyag elég a poncsó elkészítéséhez.

Horgolótű: 3,5mm.

 

LEÍRÁS

 

A poncsó horgolását a nyakánál kezdjük.

Mérjük meg a fej kerületét és horgoljunk annyi láncszemet, hogy a fejet körbe érje. A láncszemsor végét hamispálcával kapcsoljuk össze. A mintán 44 cm a fej körmérete és 80 láncszemet horgoltunk.

1. sor: 3 láncszem minden láncszembe 1 egyráhajtásospálcát horgolunk. Szemjelölővel jelöljük meg a 40. egyráhajtásospálcát. Ez a poncsó elejének a közepe. A sor végéig horgolunk még 40 pálcát. A sor vége hamispálcával csatlakozik.

 

A poncsó mintája

1. sor: 3 lsz ugyanabba a szembe 2 egyráhpálca, 2 láncszem, 3 egyráhpálca, 2 láncszem, 3 szemet kihagyunk, a következő szembe egy V öltés ( 1 egyráhpálca, 2 lsz, 1 egyráhpálca), 3 szemet kihagyunk, *a következő szembe V öltés* ismételjük a megjelölt szemig, 2 lsz (3 egyráhpálca, 2 lsz 3 egyráhpálca) a  jelölt szembe, 2 lsz, 3 szem kimarad, a következő szembe V öltés,(3 szem kimarad, a következő szembe V öltés) ismételjük végig. 2 láncszemmel kapcsolódunk a sor elejéhez.

2. sor: Három hamispálcát öltve a 2 láncszembe öltve kezdjük a 2. sort. 3 láncszem 2 egyráhpálca, 2 lsz 3 egyráhpálca, 2 lsz, az előző sor * V öltésének az első egyráhajtásospálcájára az első hurokba horgolunk egy egyráhpálcát, a 2 láncszemre 3 egyráhpálca, 1 lsz, 3 egyráhpálca, a V öltés második egyráhpálcájára az első hurokba öltve 1 egyráhpálca* ismételjük a jelölt középpontig. 2 lsz a jelölt 2 láncszemre 3 egyráhpálca 2 lsz, 3 egyráhpálca, 2 lsz, a folytatásba a sor végéig ismételjük: * V öltésnek az első egyráhajtásospálcájára az első hurokba horgolunk egy egyráhpálcát, a 2 láncszemre 3 egyráhpálca, 1 lsz, 3 egyráhpálca, a V öltés második egyráhpálcájára az első hurokba öltve 1 egyráhpálca*. 2 láncszem, hamispálcával csatlakozunk a sor elejéhez

A továbbiakban az 1. és 2. sort ismételjük, amíg el nem érjük a poncsó kellő hosszúságát. A mintán 18 sort horgolva 23 cm a poncho hosszúsága.

  

Nyak horgolása

A poncsó színén horgolva. A nyakkivágás első sorának egyráhajtásospálcáira felváltva egy első hurokba, egy hátsó hurokba öltött egyráhajtásospálcát horgolunk ismételve a sor végéig. A sor vége hamispálcával csatlakozik.  A leírtakat ismételjük annyi sorban, amíg el nem érjük a kívánt hosszúságot. A mintán ez 11 cm.

 

A poncsó horgolását ezen a videón követheted:

 

 

 

 

 

Comments

Log in or register to post comments
Fel