HORGOLT TOLLTARTÓ FÉMKERETTEL
   07/31/2022 10:12:14     Táskák, tárolók, ékszerek    Comments 0
HORGOLT TOLLTARTÓ FÉMKERETTEL

Ez a gyorsan elkészíthető horgolt tolltartó 8 cm széles fém pénztárcakeretre készült. Szemüvegtoknak is jól használható. A kész tolltartó magassága 19cm, szélessége 8cm.

Tengerészkék és camel színű Catania fonalból készült. Horgolótű: 3mm.

A leírásban az A szín = tengerészkék, a B szín = camel

Szélesebb fémkeret esetén növeld meg a tartó aljának a méretét, hogy az alap kör átmérőjének a mérete megegyezzen a fémkeret szélességének a méretével.

 

LEÍRÁS

’A’ színnel a tolltartó alján kezdjük a horgolást.

1. Mágikus gyűrűbe 3 lsz, 11 egyráhajtásospálca. A sor vége csatlakozik hamispálcával (12)

2. 3 lsz, minden szembe 2 egyráhpálca, a sor vége csatlakozik. (24)

3.1 lsz, minden szemre 1 rövidpálca, 1 láncszem, ismételjük a sorban, a sor vége csatlakozik.

4. 1 láncszem, 1 rp az első szembe, * 1láncszem, 1 rövidpálcát kihagyunk, 1 rövidpálca a következő láncszemre* ismételjük a sorban. A sor vége csatlakozik.

5. Színváltás ’B’ színre , a 4. sort ismételjük.

6. Színváltás ’A’ színre a 4. sort ismételjük.

7-34. Az 5. és 6. sort ismételjük. Soronként váltjuk a színt. Minden sorban az 1 rövidpálca 1 láncszem váltakozik a 4. sorban leírtak szerint horgolva.

35-43. sor az A színnel horgolunk a 4.sort ismételve.

 

A tartó felső részét ’A’ színnel horgolva. két részben horgoljuk. A sorok végén fordulunk.

Helyezzünk egy szemjelölőt a 13. láncszembe a horgolótűtől számítva. A jelölőig horgolunk először.

1.1 lsz, 1 rp az első szembe, 1 rp  a következő láncszemre, *1 lsz a következő rp kimarad, 1 rp a következő láncszemre* 11x ismételjük. A sor végén fordulunk.

2.1 lsz, 1 rp az első szembe, 1 rp az első láncszemre,*1 lsz, 1 rp kimarad, 1 rp a következő láncszemre* ismételjük. Az utolsó szembe 1 rp. A sor végén fordulunk.

3. 1 láncszem, 2 rövidpálcát egyszerre fejezünk be, 1 rp a következő láncszemre, * 1 lsz, következő rp kimarad,1 rp a következő láncszemre* ismétlés. Az utolsó 2 rövidpálcát egyszerre fejezzük be. Fordulunk.

4. 1 láncszem, 2 rövidpálcát egyszerre fejezünk be, 1 rp a következő láncszemre, * 1 lsz, következő rp kimarad,1 rp a következő láncszemre* ismétlés. Az utolsó 2 rövidpálcát egyszerre fejezzük be. Fordulunk.

5. 1 lsz, 1 rp az első szembe, * 1 lsz, a következő rp kimarad, 1 rp a következő láncszemre* ismételjük. A sor végén fordulunk.

6. 1 lsz, 1 rp az első szembe, * 1 lsz, a következő rp kimarad, 1 rp a következő láncszemre* ismételjük. A sor végén fordulunk.

7. 1 lsz, 2 rövidpálcát egyszerre fejezünk be, 1 rp a következő láncszemre * 1 lsz,  a következő rp kimarad, 1 rp a következő láncszemre* ismételjük. Az utolsó két rövidpálcát egyszerre fejezzük be. Fordulunk.

8. 1 lsz, 1 rp az első szembe, * 1 lsz, a következő rp kimarad, 1 rp a következő láncszemre* ismételjük. A sor végén fordulunk.

9. 1 lsz, 2 rövidpálcát egyszerre fejezünk be, 1 rp a következő láncszemre * 1 lsz, a következő rp kimarad, 1 rp a következő láncszemre* ismételjük. Az utolsó két rövidpálcát egyszerre fejezzük be.

Az 1-9. sor ismétlésével fejezzük be a tartó tetejének a másik felét.

Vágjuk el a fonalat rögzítsük.

Varrjuk rá a fém keretre a tartó horgolt részét. Ez a videó segít a fémkeretre történő varrás kivitelezésében.

https://www.youtube.com/watch?v=w8dOuMa47h0

 

 

 

 

 

Comments

Log in or register to post comments
Fel