MEZÍTLÁBAS SZANDÁL
   07/24/2022 11:20:17    Comments 0
MEZÍTLÁBAS SZANDÁL

Kevesebb, mint egy óra alatt elkészítheted ezt a pár aranyos bohém mezítlábas szandált. Tengerparti esküvőkön, nyaraláson is divatos a viselése. Tökéletes, kényelmes viselet bárkinek, aki szereti a természetes, szabad, bohém dolgokat.

A szandál horgolásához vékony pamut fonalat válasszunk (pl Catania Fine).

Horgolótű: 2mm

  

LEÍRÁS

1. 6 láncszemből gyűrűt készítünk.

2. A gyűrűbe 1 láncszem, *1 rövidpálca 4 láncszem* a jelek közötti részt 8x ismételjük. A sor végén 2 láncszem, 1 félpálcával kapcsolódunk az első rövidpálcához.

3. 1 láncszem, 1 rövidpálca, * 10 láncszem, egy ívet kihagyunk, a következő ívre 1 rövidpálca, a következő ívre 1 rövidpálca* ismételjük a sorban 3x. A sor végén hamispálcával kapcsolódunk az első rövidpálcához.

4. 1 láncszem, 16 egyráhajtásospálca a 10 láncszemes ívre, 1 rövidpálca az előző sor rövidpálcájára, egy rövidpálcát kihagyunk, 1 láncszem. A leírtakat ismételjük a sorban .A sor vége hamispálcával csatlakozik.

5. 1 hamispálca az első egyráhajtásospálcára, *1rövidpálca a következő egyráhajtásospálcára, a következő pálcára 1 rövidpálca, amelyre 3 láncszemből pikót készítünk * a jelek közötti részt 6x ismételjük. Most a lábujjhoz készítjük el az akasztót.

36 láncszemet horgolunk, 1 rövidpálcával visszaöltünk a 22. láncszembe. Keletkezett egy hurok, amelybe a lábujjat tudjuk beledugni.

A szandál tetején van egy kis levél . Ehhez 6 láncszemet horgolunk és egy rövidpálcával a lábujj huroktól számított 6. szembe 1 rövidpálcát horgolunk.  Keletkezett egy kisebb hurok, amelyet körbe horgolunk. Először a kisebb hurokba 1 hamispálca, 1 rövidpálca , 1 félpálca, 1 egyráhajtásospálca, 1 félpálca, 1 rövidpálca , 1 hamispálca kerül. Behorgoltuk a kisebb hurok egyik felét. A másik felébe megismételjük a leírtakat. Kész a levél forma.

Maradt még 6 láncszem a középső nagy mintáig. Erre a 6 láncszemre 6 hamispálcát horgolunk.  Visszaértünk a pikó sorhoz. A folytatásban 1 rövidpálca, 6x ismételjük a pikók horgolását. Az utolsó szemet kihagyjuk, 1 láncszem 1 rövidpálca a következő ív első pálcájára. 7x ismételjük a pikós rövidpálcákat, 76 láncszemet horgolunk, a melyre a 2. szemben kezdve 75 hamispálcát horgolunk. ( Ez lesz a szandál egyik megkötője). Folytatjuk a pikók horgolását még 5x az egyráhajtásospálcákra.

Az utolsó ívre 5x ismételjük a pikók horgolását a rövidpálcákkal, majd elkészítjük a 76 láncszemes megkötőt behorgolva a hamispálcákkal. Befejezésül még 7x ismételjük a pikók horgolását az utolsó íven. A sor vége hamispálcával csatlakozik.

Comments

Log in or register to post comments
Fel