HORGOLT HÁTIZSÁK LOLA ZSINÓRFONALBÓL
   06/12/2022 15:43:35    Comments 0
HORGOLT HÁTIZSÁK LOLA ZSINÓRFONALBÓL

Ez egy három az egyben táska, mert nem csak hátizsákként, hanem kézi és válltáskaként egyaránt használható. Elkészítése nagyon egyszerű, így kezdők is bátran vállalkozhatnak az elkészítésére.

A hátizsák elkészítéséhez szükséges: 2 tekercs 3 mm vastag LOLA zsinórfonal, két fém karabiner, 1 db D gyűrű (fém) a pánt rögzítésére, 1 db mágneses kapocs. Horgolótű: 6 mm.

A hátizsák mérete szabadon változtatható, ha növeljük, vagy csökkentjük  a szemek számát. A mintán szereplő hátizsák magassága 30 cm, szélessége 26 cm.

  

LEÍRÁS

 

A horgolást a táska alján kezdjük ovális formát horgolunk a rajz alapján:

 

 

 

 

 

1. 20 láncszemet horgolunk

2. A 2. szemben kezdve 18 rövidpálcát horgolunk, az utolsó szembe 3 rövidpálca. A láncszemsor másik oldalán folytatjuk a horgolást. 18 rövidpálca, az utolsó szembe 1 rövidpálca. A sor vége hamispálcával csatlakozik.

3. 1 láncszem, az első szembe 2 rövidpálca, 17 rövidpálca, az utolsó három szem mindegyikére2 rövidpálca, fordulunk, a másik oldalon 17 rövidpálca, az utolsó két szembe 2-2 rövidpálca, a sor vége csatlakozik.

3. 1 láncszem, minden szembe 1 rövidpálca, a sor vége csatlakozik.

 

Hátizsák oldala

A hátizsák oldalát spirál formában horgoljuk, a sorok vége nem csatlakozik. A horgolási mintája minden sorban a hátsó hurokba öltött rövidpálca. Használjunk öltésjelölőt a kezdő szem jelölésére.

1- 20. sor: Minden szembe 1 rövidpálca a hátsó hurokba öltve

Vágjuk el a fonalat, rögzítsük.

 

Hátizsák fedele

A táska fedelének horgolásánál minden sor végén fordulunk, nem körbe horgoljuk. A munka színén minden szembe a hátsó hurokba 1 rövidpálcát öltünk. A munka hátulján minden szembe 1 rövidpálcát öltünk az első hurokba öltve.

Keressük meg a táska oldalán a tetejének a közepét, számoljunk 10-10 szemet mindkét irányban, jelöljük meg. A két jelölés közötti 20 szemben fogjuk a táska fedelét horgolni.

1. 20 rövidpálca a hátsó hurokba öltve.

2. 20 rövidpálca az első hurokba öltve.

Az 1-2. sort ismételjük. 14 sort horgolunk.

Vágjuk el a fonalat, rögzítsük.

 

Táska fedelének dekorálása.

Vágjunk le 6 db 70 cm hosszú darabot a fonalból.  Összefogva 3 szál fonalat fűzzük át a hurkokon a fedél mindkét szélén a képen látható módon.  A fonal végekre kössünk csomót.

 

Táskafül

Horgoljunk 20 cm hosszú fület zsinórhorgolással. Varrjuk a fület a fedél tetejére középre.

Az egyik legegyszerűbb horgolt zsinór készítését ennek a videónak a segítségével tanulhatod meg:

 

 

Hátizsák hátsó pántja

A fül horgolásánál használt zsinórt horgoljuk a hátsó pánthoz is. Ennek hossza kb. 150 cm.

A hátsó pánt rögzítéséhez a hátizsák hátoldalán fölül középre felvarrjuk a D gyűrűt, a két karabinert a hátoldal két szélére varrjuk alulra.

Átfűzzük a pántot a D gyűrűn, majd a zsinór két végét akasztjuk a karabinerbe.

Végül felvarrjuk a mágneses kapcsot a fedél zárásához.

  

 

 

 

 

Comments

Log in or register to post comments
Fel