HORGOLT KÉZITÁSKA ROJTTAL DÍSZÍTVE
   04/24/2022 09:52:52     Táskák, tárolók, ékszerek    Comments 0
HORGOLT KÉZITÁSKA ROJTTAL DÍSZÍTVE

Ennek az elegáns kis horgolt táskának az elkészítése nagyon könnyű, akár kezdők is megpróbálkozhatnak vele. Lola Slim zsinórfonalat vagy Milano Eco Barbante spárgafonalat ajánlunk az elkészítéséhez. 

 

LEÍRÁS

 

Minden sor végén fordulunk. Az első láncszemek pálcának számítanak.

34 láncszemet horgolunk.

1. A 3. szemben kezdve minden szembe egy egyráhajtásospálcát horgolunk. (33)

2-11. 2 láncszem, minden szembe egy egyráhajtásospálcát horgolunk

12. 2 láncszem, minden szembe egy egyráhajtásospálca az első hurokba.

13- 23. 2 láncszem, minden szembe egy egyráhajtásospálca.

24. 2 láncszem, minden szembe egy egyráhajtásospálca az első hurokba.

Vágjuk el a fonalat rögzítsük.

A táska fedele

Jelöljük meg a 24. sorban a középső öltést. A jelölt szemtől jobbra két szemmel hamispálcával kapcsolódjunk a fonallal.

1. A megjelölt középső szembe 6 egyráhajtásospálcát horgolunk, a következő szemet kihagyjuk, a következő 3 szemre hamispálcát horgolunk.

2. Egy láncszem, *egy egyráhajtásospálca a következő szembe, 1 láncszem* a *..*jelek közötti részt 6x ismételjük.

3. * Egy egyráhajtásospálca az előző sor egy láncszemére, 2 egyráhajtásospálca az előző sor pálcájára* ismételjük a jelek közötti részt a sorban.

4. Egy láncszem, 1 egyráhajtásospálca a következő szemre, *2 láncszem, egy szemet kihagyunk, egy egyráhajtásospálca a következő szemre* a jelek közötti részt 9 x ismételjük.

5. Az első láncszemre 1 egyráhajtásospálca,  2 egyráhajtásospálca a következő szemre *2 egyráhajtásospálcát horgolunk az előző sor egy láncszemére és a pálcákra is* 9 x ismételjük. ( 40 pálca van a sorban)

6. Két láncszem, egy szemet kihagyunk, 1 egyráhajtásospálca a következő szemre. * 3 láncszem, két szemet kihagyunk, egy egyráhajtásospálca a következő szemre* a jelek közötti részt 12 x ismételjük a sorban.

7. Két láncszem, 2 egyráhajtásospálca az előző sor láncszemére* egy egyráhajtásospálca az előző sor pálcájára, 3 egyráhajtásospálca a láncszemekre* 12x ismételjük,  egy egyráhpálca a következő szembe, 2 egyráhajtásospálca az utolsó három láncszemre, hamispálca a 24. sor 31. 32.és 33. szemére. (53 egyráhajtásospálca)

8. 2 láncszem, 2 szemet kihagyunk, egy egyráhajtásospálca a következő szemre.*  3 láncszem,két szemet kihagyunk, egy egyráhajtásospálca a következő szemre.* a jelek közötti részt 16 x ismételjük.

9. Egy láncszem, 2 rövidpálca  a 3 láncszemre, * egy rövidpálca a következő szemre, 3 rövidpálca a 3 láncszemre* ismételjük a jelek közötti részt 16x,  egy rövidpálca a következő szembe, 2 rövidpálca az utolsó láncszemekre. (69 rövidpálca)

Vágjuk el a fonalat, rögzítsük.

  

BEFEJEZÉS

Varrjuk össze a táska két oldalát. A 12. és 13 sor képezi a táska alját.

  

ROJTOK

Vágjunk le 69 db 12 cm hosszú fonalat. A fedél utolsó sorának minden szemébe készítsünk egy rojtot. A rojtokat a félbehajtott fonal szemen történő áthúzásával és hurkolásával készítjük.

 

 

 

Forrás: https://www.gathered.how/knitting-and-crochet/crochet/crochet-patterns/free-crochet-clutch-bag-pattern/

 

Comments

Log in or register to post comments
Fel