Horgolt férfi sapka
   10/10/2021 10:32:52     Kötött, horgolt ruházat    Comments 0
Horgolt férfi sapka

Ne feledkezzünk meg a férfiakról sem. Íme egy három színből horgolt téli sapka moha öltéssel.

A sapka horgolásához Bravo  Quick & Easy fonalat javasoljuk fehér, fekete és szürke színekben. Horgolótű: 5mm.

A sapka mintája a moha öltés, amely a rövidpálca láncszem ismétléséből álló minta. A színek három soronként ismétlődnek. A színváltás technikájának ismerete szükséges a sapka elkészítéséhez.

A sorok elejét egy láncszemmel kezdjük. A sorok vége mindig hamispálcával csatlakozik.

A sorok számának csökkentésével változtathatunk a sapka méretén.

A horgolást a sapka tetején kezdjük.

A sapka színezése tetszőlegesen változtatható.

A mintán a színeket betűkkel jelöltük:

A = fehér, B = szürke, C = fekete

 

LEÍRÁS

  

1. A színnel horgoljuk. Mágikusgyűrűbe *1 láncszem, 1 rövidpálca* váltakozik 3x, a sor vége hamispálcával csatlakozik. (3 rp)

2. B színnel 1 láncszem, * 1 rövidp, 1 láncsz* 2x az előzősor láncszemeire, a rövidpálcákat átugorjuk. A sor vége csatlakozik. ( 6 rövidp)

3. C színnel 1 láncszem, * 1 rövidp, 1 láncszem az első láncszemre, átugorjuk a rövidpálcát, 1 rövidp, 1 láncszem 2xa következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. A sor vége csatlakozik. (9 rövidp)

4. A színnel 1 láncszem, az első láncszemre *1 rövidp, 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, 1 rövidp, 1 láncszem 2xa következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát, 1 rövidp, 1 láncszem, a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (12 rövidp)

5. B színnel 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, (1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát), 3x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp, láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (15 rövidp)

6. C színnel 1 láncszem, , átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát), 4x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (18 rövidp)

7. A színnel 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát), 5x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (21 rövidp)

8. B színnel 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát), 6x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (24 rövidp)

9. C színnel 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát), 7x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (27 rövidp)

10. A színnel 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát), 8x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (30 rövidp)

11. B színnel 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát), 9x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (33 rövidp)

12. C színnel 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát),10 x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (36 rövidp)

13. Aszínnel1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát),11 x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (39 rövidp)

14. B színnel 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát),12 x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (42rövidp)

15. C színnel 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát),13 x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (45rövidp)

16. A színnel 1 láncszem, átugorjuk a rövidpálcát, *(1 rövidp, 1 láncszem a következő láncszemre, átugorjuk a következő rövidpálcát),14 x ismételjük, a következő láncszemre (1 rövidp,1 láncszem) 2x, átugorjuk a következő rövidpálcát* a jelek közötti részt ismételjük. (48 rövidp)

17. 38 Mindegyik sorban a 16. sort ismételjük.. Ezekben a sorokban a szemek számát nem növeljük, csak a színeket váltogatjuk.

 

SZEGÉLY HORGOLÁSA

1. Egy láncszem *1 félpálca a rövidpálcára, 1 egyráhajtásospálca a láncszemre* ismételjük körben. A sor vége csatlakozik.

2-3. 1 láncszem *1 félpálca, 1 egyráhajtásospálca az első hurokba* ismételjük A sor vége csatlakozik.

4. 1 láncszem * 1 rövidpálca, 1 rövidpálca az első hurokba* ismételjük

 

 

 

Az eredeti mintát itt találod:

https://www.mooglyblog.com/autumn-amore-beanie/

Comments

Log in or register to post comments
Fel