SOHA VÉGET NEM ÉRŐ HORGOLT VIRÁG

SOHA VÉGET NEM ÉRŐ HORGOLT VIRÁG

Mi teszi ezt a virágot soha véget nem érővé? A felépítése. Az egyes szirmokat tartalmazó körök között van egy csupa egyráhajtásospálcákból álló "növekedési" kör. Ebben a körben növeljük a pálcák számát. A következő szirmokat tartalmazó kör erre kerül. Ezzel úgy tudjuk növelni a virág szirmának az átmérőjét, hogy a szirmok  nem halmozódnak egymásra, minden körben őrzik az azonos magasságot, csak szélesebbé válnak.

Bármilyen fonalból horgolható és a felhasználása a párnától a takarón át bármi lehet.

 

1. sor: Mágikusgyűrűbe 12 egyrhpálcát horgolunk a sor vége hamispálcával csatlakozik

1. sziromkör:  Az első sor  első hurok részébe  horgolunk. 2 lsz, ugyanabba a szembe 2 egyrhpálca, ,2 lsz, egy hamispálca. (Ez az első szirom.) A következő szemre egy hamispálca, 2 lsz 2 egyrhpálca, 2 lsz, egy hamispálca kerül. Ismételjük , a sor vége hamispálcával csatlakozik.

2. sor: Most a hátsó hurokba horgolunk. A szirmok a munka előtt. Egy hamispálcát horgolunk az első sor hátsó hurok részébe, 1 lsz, ugyanabba a szembe egy egyrhpálca. A következő két szembe egy-egy egyrhpácla, a következő szembe 2 egyrhpálca. Végig a soron váltakozik. (24 pálca van a sorban.)

2. sziromkör: Az első hurokba horgolunk.2lsz, ugyanabba a szembe 1 egyrhp, a következő szembe 1 egyrhp, 2lsz, 1 hamispálca. A következő szemre  1 egyrhpálca, 2lsz, egy hamispálca. Ismételjük a leírtakat. 12 szirom lesz a sor végéig.

3. sor: A hátsó hurokban horgolunk. Egy hamispálcával a hátsó hurpkba öltünk. 2lsz, ugyanabba a szembe 1 egyrhpálca, 1 egyrhpálca, a következő szembe 2 egyrhpálca a következő szembe. ismétlődik a sorban. A sor vége csatlakozik. (36 pálca lesz a sorban.

3. sziromkör: Az első hurokba horgolunk.2 lsz, ugyanabba a szembe egy egyrhp, 2 kétrhpálca, a következő szembe, a következő szembe 1 egyrhp, 2lsz, 1 hamisp, A következő szembe  1 hamisp, 2 lsz, 1 egyrhp, a következő szembe 2 kétrhpálca, , a következő szembe 1 egyrhp, 2 lsz, 1 hamisp.. A leírtakat ismételjük a sorban. (12 szirom van ebben a sorban is.)

4. sor: Hátsó hurokba horgolunk. Egy hamispálcát  horgolunk a hátsó hurokba, 2 lsz,, 1 egyrhpálca uganabba a szembe. a következő két szemre 1 egyrhpálcát horgolunk, a következő szemre 2 egyrhpálca kerül. Váltakozva ismételjük. A sor vége csatlakozik.

  

Ezen a videón egy táska közepének a díszítésére használják ezt a virágot. A videó megtekintése segít a leírtak megértésében.