Horgolt virágtartó

Horgolt virágtartó

Zsinórfonalból, pólófonalból, sodort pamut makramé fonalból és spárga fonalból egyaránt elkészíthető ez az egyszerű virágtartó. Mérete a fonal vastagságától függően változik. A horgolótűt a fonal vastagságához választunk.

  

LEÍRÁS

 

1. Mágikusgyűrűbe 2 láncszemet ( első pálca) és 11 egyráhajtásospálcát horgolunk.

2. 2 lsz, ugyanabba a szembe 1 egyrhpálca, 1 láncszem, 2 egyrhp a következő szembe, ismételjük a körben, minden szembe 2 egyrhpálca és egy láncszem kerül. A sor vége csatlakozik.

3. Csúsztassuk az öltést az előző sor láncszemére, 3 láncszem, 2 egyráhajtásospálca ugyanabba a szembe, egy láncszem, *3 egyrhpálca a következő láncszemre, 1 láncszem* ismételjük a sorban. A sor vége csatlakozik.

4. 1 láncszem, minden szembe 1 rövidpálca ( 48)

5. 1 láncszem, minden szembe 1 rövidpálca a hátsóhurokba.

6. 3 láncszem, 2 egyrhpálca ugyanabba az öltésbe, 1 láncszem, 2 öltést kihagyunk, 3 egyrhpálca ugyanabba a szembe, 1lsz, ismételjük a sorban.

7. Ebben a sorban ismételjük meg a 6. sorban leírtakat.

8. A 6. sor ismétlése.

9. 1 lsz, minden szembe 1 rövidp (64)

Kész a virágtartó alja, most a tartókat készítjük el.

Az előző sor láncszeméhez csatlakozunk, három egyszerre befejezett egyráhajtásospálcát horgolunk, erre 20 láncszemet horgolunk, kihagyunk 4db  egyrhpálcából álló csoportot, a következő láncszemre3 egyráhajtásospálcát horgolunk, amelyet egyszerre fejezünk be. A sorban ismételjük a leírtakat. ! db 20 láncszemből álló akasztónk lesz.

A hosszú függőleges tartó 100 láncszemből áll. 4 db-ot horgolunk. Kettéhajtva átfűzzük a 20 láncszemes alsó tartókon. A négy tartó végét egybe horgoljuk és már el is készült a kis virágtartónk.