HORGOLT PONCSÓ SZITAKÖTŐ MINTÁVAL

HORGOLT PONCSÓ SZITAKÖTŐ MINTÁVAL

Ennek a poncsónak az elkészítése nagyon egyszerű, mert két téglalapforma összevarrásából alakítható ki a formája. A szitakötő minta horgolása sem bonyolult feladat, mert csak egyráhajtásospálcákból és láncszemekből áll.

A poncsó horgolásához választhatunk színátmenetes, vagy egyszínű fonalat egyaránt. A leírásban szereplő poncsóhoz 100g fonalra lesz szükségünk.

A képen látható poncsó 3-6 éves kislányra készült. Erre a méretre a szitakötő mintával két 60 x 30 cm-es téglalapot kell horgolni. A két téglalapot az ábrán látható módon hamispálcával kell egymáshoz horgolni, hogy a A és B betűkkel jelölt pontok találkozzanak.

A horgolást a téglalap hosszabbik oldalán kezdjük két sor félpálcát horgolva. Ezután a mintarajz alapján a szitakötő mintát horgoljuk. Annyiszor ismételjük meg a mintát, amíg el nem érjük a téglalap rövidebbik oldalának a méretét (30 cm)

A szitakötő minta horgolását ezen a videón is megnézheted:

 

Az elkészült két téglalpot hamispálcákkal összehorgoljuk. A nyakkivágást két sor egyráhajtásospálcával horgoljuk körbe. A poncho szélét rojttal díszíthetjük.

 

Eredeti minta: https://pattern-paradise.com/2016/08/31/free-crochet-pattern-dragonfly-poncho/