ORIGAMI HORGOLT TÁSKA

ORIGAMI HORGOLT TÁSKA

Nehéz elhinni, hogy ez a horgolt táska egy egyszerű téglalapból készül! Kiválóan használható bevásárláshoz, strandtáskaként, vagy csak a napi szokásos holmik hordozására. Kialakításának köszönhetően nagyszerű azok számára, akik kezdő horgolók, vagy azoknak is, akik a gyors, és egyszerű projekteket kedvelik.

A táska anyagának választhatunk szalagfonalat, zsinórfonalat, pamutfonalat egyaránt. A felsorolt fonaltípusok mindegyikét megtalálod webáruházunkban.

 

LEÍRÁS

 

Bármilyen méretű táskát is horgolunk, lényeges, hogy a táskát képező horgolt téglalap hosszabbik oldala háromszor hosszabb legyen, mint a rövidebbik oldala. Az arány 3:1

A téglalap hosszabbik oldalánál kezdjük a horgolást. 105 cm hosszú láncszemsor minden szemébe egy félpálcát horgolunk. Minden sort 2 láncszemmel kezdünk. A továbbiakban annyi sor félpálcát horgolunk, amíg a téglalap rövidebbik oldalának a hossza el nem éri a 35 centimétert.

 

 

A TÉGLALAP HAJTOGATÁSA

 

1. Hajtsuk a téglalap bal alsó sarkát a téglalap tetejére. Öltésjelölővel jelöljük.

 

 

2. Hajtsuk a jobb felső sarkot lefelé a téglalap aljára. Öltésjelölővel jelöljük.

 

 

3. Hajtsuk a hajtogatott téglalap jobb alsó szélét a baloldali háromszög függőleges oldaláig

 

 

4. Horgoljuk össze hamispálcával a táska elején és hátulján a nyitott rést. A munka színén horgolunk.

 

 

A TÁSKA FÜLÉNEK HORGOLÁSA

A táska füléhez először a jobb és bal oldali két csúcsot kötjük össze 30 láncszemmel. Oda-vissza haladva 4x ismételjük meg a horgolást, vagyis 4x 30 láncszem lesz a két csúcs között. Végül összefogva a négy láncszemsort, rövidpálcákkal körbe horgoljuk a táska fülét (Kb 40 rövidpálca) Ezzel el is készült ez a remek táska!

 

 

A táska horgolását bemutató videót itt találod:

 

 

Forrás: https://makeanddocrew.com/beginner-crochet-tote-bag/