HORGOLT HEXAGON KARDIGÁN

HORGOLT HEXAGON KARDIGÁN

Ha még sohasem horgoltál hatszög kardigánt itt az ideje kipróbálni. Jelenleg egyik kedvencünk ez a két hatszögből horgolt kardigán, ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Mérete könnyen módosítható, csak két helyen a háta vonalánál és a kardigán elején kell plusz sorokat horgolni a változtatáshoz.

A kardigán horgolásához Bravo Big fonalat javasoljuk. Horgolótű: 10mm

 

Ez a minta S méretűekre jó, nagyobb méretnél növelni kell a sorok számát.

 

Hatszögletű forma mintája:

Ebből a formából kettőt kell horgolnod.

4 láncszemből gyűrűt horgolunk.

1. sor: 3 lsz, 2 egyráhajtásospálca a gyűrűbe * 2lsz,3 egyrhpálca* ismétlés 5x, 2lsz, hamispálcával csatlakozzunk a kezdő 3lsz tetejére. ( Összesen 6 egyrhpálcás csoport van a sorban)

2. sor: 3lsz, * 2 egyrhpálca, 2 lsz, 2 egyrhp az előző sor két láncszemére, az előző sor egyrhpálcáira 1 egyrhpálcát horgolunk* a *...* közötti részt ismételjük meg még egyszer, a következő 2 láncszemre 2 egyrhp, 2lsz, 2egyrhp kerül, de a következő 3 pálca tetejére horgolt egyráhajtásospálcákat egyszerre fejezzük be. Helyezzük el az öltésjelölőt a 3 egyszerre befejezett pálca tetejére., ezután a *...*jelek közé leírtak szerint folytatjuk a sort. A sor végét hamispálcával csatlakoztatjuk.

 

 

3-12. sor: 3lsz, az előző sor minden pálcájára 1 egyrhpálca kerül, a 2 láncszemekre 2 egyrhp, 2lsz, 2 egyrhpálcát horgolunk, A szemjelölővel megjelölt helyen a 3 egyráhajtásospálcát egyszerre fejezzük be, ahogy az a képen is látható.

 

 

Elkészült a két hatszögletű formánk. Hajtsuk félbe a hatszögeket úgy, hogy a szemjelölővel megjelölt rész kerüljön a kardigán ujjának az aljára.

A kardigán ujja végére további egyráhajtásospálcából álló sorokat horgoljunk, hogy elegendő hosszú legyen a kardigánunk ujja. Abban az esetben, ha nem elég bő a kardigán, a háta és eleje szélére is horgoljunk plusz sorokat.

Ezután már csak össze kell varrni a kardigán vállát kívül az ujját, végül a hátán varrjuk egymáshoz a két hatszöget. A képen fehér nyilak jelöli a varrás helyét. Az elejét nyitva hagyjuk. Ennyi az egész! kész a kardigán!

Esetleg rövidpálcával körbe lehet horgolni, a kardigánt, hogy jobb tartása legyen.

 

 

 Forrás: https://www.thesnugglery.net/post/2017/10/13/super-chunky-hexagon-cardigan-free-pattern