BAGOLY PELZI MŰSZŐRME FONALBÓL
A Pelzi műszőrme fonalból a múlt héten bemutatott macis táskán kívül még egy baglyot is készítettünk. Könnyen elkészíthető, csak a műszőrme fonalnál az öltések helyének a megtalálása okoz egy kis nehézséget.
Tovább
HORGOLT NYAKMELEGÍTŐ
Akinek kevés ideje van, hogy hosszú sálat horgoljon, készítsen nyakmelegítőt. Ez a közepes vastagságú fonalból (Bravo Quick & Easy) fonalból 5mm vastag horgolótűvel horgolt nyakmelegítő gyorsan elkészül. A gyöngyöltés szép mintája elegáns megjelenést biztosít.
Tovább
MACIS TÁSKA PELZI MŰSZÖRME FONALBÓL
A Pelzi fonal egy csodálatosan puha, bársonyos tapintású műszőrme fonal. Készíthetsz belőle puha, pelyhes díszpárnát, használhatod téli kardigánok, pulóverek gallér vagy ujjrészének dekoratív elemeként, de akár egy szőrös, bolyhos felsőt, sálat is készíthetsz magadnak belőle. A Pelzi fonalból mi most egy aranyos macis táskát horgoltunk.
Tovább
Horgolt férfi sapka
Ne feledkezzünk meg a férfiakról sem. Íme egy három színből horgolt téli sapka moha öltéssel. A sapka horgolásához Bravo Quick & Easy fonalat javasoljuk fehér, fekete és szürke színekben
Tovább
HORGOLT EGYUJJAS KESZTYŰ KICSIKNEK
Gyorsan elkészíthető ez a horgolt kesztyű. A mintája egyszerű rövidpálcákból áll. Mindkét kézre egyformán készítjük. A kesztyű mérete 2-4 éveseknek való. Horgolhatjuk két színből is megváltoztatva a mandzsetta színét.
Tovább
HORGOLT GOFRI ÖLTÉS
Egyik kedvenc mintánk takarók horgolásához a gofri öltés. Csodálatos textúrát ad a takarónak. A fonal vastagságával még tovább változtathatunk a gofri minta felületén. Bármilyen méretű takaró horgolásához használható ez a minta. Ráadásul könnyű elsajátítani és nagyon gyorsan készül el a takarónk ezzel a mintával.
Tovább
HORGOLT LÓFAROK SAPKA
Ez a tetején nyitott sapka praktikus viselet a kicsiknek, nagyobbaknak, felnőtteknek is, akik a hajukat lófarokban hordják. A sapka tetején lévő nyíláson egyszerűen ki lehet tenni a sapka alól a hajunkat.
Tovább
MANDALA SZŐNYEG
Kezdőknek ajánljuk ennek a szőnyegnek az elkészítését. A mintája három sor ismétléséből áll csupán. A mintán látható szőnyeg elkészíthető Chainy Cotton Cake fonalból, pólófonalból, vagy akár zsinórfonalból is. Egyetlen szín választása esetén is jól néz ki a szőnyeg.
Tovább
HORGOLT TÁSKA
Cordino Swan fonalból 4 mm vastag horgolótűvel készült ez a táska. A mintája egyszerű. Előnye, hogy a táska füle és alja egyben horgolható. Kezdő horgolók is el tudják készíteni. Választhatsz 3mm vastag zsinórfonalat, vagy Barbante spárgafonalat is a táska horgolásához.
Tovább
KOCKÁS SÜTŐTÖK DÍSZ
Tavalyi kedvencünk volt ez a horgolt kockás sütőtök dísz. Nagyon egyszerű az elkészítése. Közepes vastagságú bármilyen fonalat választhatsz a horgoláshoz fekete, szürke és fehér színben. A tök belsejét műszálas tömőanyaggal tömtük ki. A tök szára egy darabka bot, vagy dugó.
Tovább
TÁNYÉRALÁTÉT ZSINÓRFONALBÓL
Kár lenne kihagyni ezt a zsinórfonalból készült tányéralátét horgolását, hiszen most nagyon kedvező áron vásárolhatod meg a ZELENKA zsinórfonalat webáruházunkban. A mindössze hat sorból álló alátét gyorsan elkészíthető. Érdekessége az utólag ráhorgolt díszítő láncszemsor.
Tovább
HORGOLÁSI RAJZ OLVASÁSA - HORGOLT LEVÉL
Korábbi bejegyzéseinkben a kör alakú, illetve a soronkénti horgolási rajz olvasásával foglalkoztunk. Most egy egyszerű horgolt levél rajzán próbálunk eligazodni. Az érdekessége, hogy egy láncszemsor mindkét oldalán kell horgolni. Ez az egyszerű horgolt levél is sok mindenre használható. Díszíthetsz vele párnát, táskát, pulóvert, több levélből készíthetsz a falra őszi hangulatú képeket, vagy az őszi ajtódísz része is lehet.
Tovább
1-től 12-ig a 378-ból (1.oldal)
Fel