Ez a béka párna biztosan tetszeni fog a gyerekeknek. Használhatják párnaként, vagy csak a szobájuk dísze is lehet. Közepes vastagságú zöld, pink, kevés rózsaszín és fekete fonalra lesz szükségünk, valamint műszálas tömőanyagra, két nagyobb biztonságiszem vagy gomb szükséges még a párnához
A kezdőknek szánt horgolt pulóver után jöjjön egy divatos kis horgolt kabát. A pulóver után a kabát horgolása nagyon könnyű, hiszen csak abban különbözik a pulóvertől, hogy a kabát elejét külön két részben horgoljuk.
Ezzel a kis horgolt rátéttel a gyerekek bármilyen kötött, horgolt, vagy más textil anyagból készült ruhadarabját díszíthetjük. A rátét horgolásához használjunk 100% pamut fonalat pl. Catania, Baby Smiles Cotton fonalat.
Ennek az évnek az első amigurumi figurája ROZSDÁS a kis róka. Az érdekessége a figurának, hogy a fejének a horgolása eltér az eddig megszokott szabályos gömb formáktól.
Ebben a téli hidegben biztosan jól jön még egy jó meleg pilóta sapka a kicsiknek. Gyorsan és egyszerűen egy-két óra alatt el is lehet készíteni. Vastagabb fonalból mutat jól, legalább 5mm-es horgolótűt használjunk.
A kicsiknek örömet, nekünk pedig jó szórakozást biztosít ennek az aranyos kis tartónak a horgolása. A mintát követve, bármilyen méretű palackra horgolhatunk borítót, ha igazodunk a palack méretéhez. A tartó aljánál kezdjük a horgolást. A körforma horgolását addig folytatjuk, amíg el nem érjük a palack aljának a szélét. Innen kezdve már csak egyenesen folytatjuk a horgolást, a palack tetejéig.
Első pulóver mintánk ebben az évben egy kezdők által is könnyen elkészíthető horgolt pulóver. Ha eddig nem mertél pulóvert horgolni magadnak, itt az alkalom! Bátran vállalkozhatsz elkészítésére, mert egyszerű a mintája és a formája is a pulóvernek, ugyanakkor egyszerűsége ellenére is nagyon divatos, jól hordható.
Kör alakú szőnyeg horgolásánál egy fontos szabályra hívjuk fel a figyelmed. Ennek a szabálynak a betartásával elkerülhető, hogy a szőnyeged hullámos, vagy éppen tányér alakú (horpadt) legyen. A blog bejegyzésünkben három kör alakú szőnyeg első három sorát mutatjuk meg nektek.