Még csak most ért véget Rióban az olimpiai játékok, de már Japánban elfogadták a 2020-as tokiói olimpiai játékok kabala figuráját. A választás DORAEMON-ra a robot macskára esett. A Japán gyerekek és felnőttek körében a DORAEMON-ról szóló rajzfilmek nagyon népszerűek. A macskának van egy csoda zsebe, ahonnan különböző „kütyük” kerülnek elő a problémák megoldására. Olyan szerethető figura ez a macska, hogy kedvet kaptunk amigurumi technikával az el
Óvodásoknak, vagy talán még első osztályos kicsiknek is nagyon aranyos ez a macis hátizsák. Az amigurumi technikával a maci fejét, karját, lábát horgoljuk és a teste maga a hátizsák. Ez a kék, fehér, szürke szín inkább kisfiúknak illik, de ha megváltoztatjuk a színeket mondjuk rózsaszín, fehér, pink színekre, kislányoknak is tetszeni fog. Közepesen nehéz az elkészítése.
Lassan itt a szeptember és kezdődik az iskola. Egy kis örömet okozhatunk a gyerekeknek ennek a mókás ceruzatartónak az elkészítésével
Kevés piros és zöld színű fonal, valamint egy gomb szükséges ennek a praktikus almatartónak a horgolásához. A gyerekek biztos örömmel visznek uzsonnára egy ilyen szép tartóban lévő almát. Az amigurumi leckék kör és gömb horgolásánál leírtak segítenek az elkészítésében.
A minta elkészítése nem túl bonyolult. Elkészítéséhez szükséges a fogyasztás, szaporítás, a nyitott és zárt formák egymáshoz rögzítésének ismerete.