HOGYAN KÉSZÍTSÜNK HORGOLT TÁSKAFÜLET

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK HORGOLT TÁSKAFÜLET

Készen sokféle táskafület lehet vásárolni, de saját magunk is horgolhatunk bármilyen típusú táskára alkalmas fület. Horgolhatjuk rövidre, vagy hosszúra, ahogy a táska formája kívánja. Nem kell hozzá különleges gyűrű, horog, hogy a táskához rögzítsük, csak tű, m eg cérna.

ELKÉSZÍTÉSE

1. Annyi láncszemet horgolunk, amilyen hosszú fület szeretnénk a táskának.

2. A láncszemsort körbe horgoljuk mindkét oldalán rövidpálcákkal. A két végén lévő láncszembe 3-3 rövidpálcát horgolunk, így alakul ki a félkörív.

 

3. sor Folytatjuk a rövidpálcák horgolását a végeken lévő rövidpálcák mindegyikébe két rövidpálcát horgolunk (6 rövidpálca van a végeken.)

4. sor, mint a 2. sor a végeken már 12 rövidpálca van.

A leírtak szerint készül a többi sor is. Általában 4 sor elegendő a fül elkészítéséhez.

A meghorgolt füleket mielőtt összevarrnánk közepére tehetünk egy vastagabb zsinórt, vagy műanyag csövet, hogy a táska füle ne nyúljon meg, egy kicsit merev legyen Egy kis ragasztóval nem árt rögzíteni a zsinort, hogy ne csússzon ki a fül végén. Ezután tű segítségével a szélszemekbe oda-vissza öltögetve összevarrjuk a fül két szélét. A két végén 6-6 cm-t hagyjunk szabadon.

 

Az elkészült táskafület már csak rá kell varrni a táskára. Varrhatjuk csak így simán, de díszíthetjük horgolt virággal is a fülek csatlakozását.