TAKARÓ KARDIGÁN

TAKARÓ KARDIGÁN

Szeretnél egy divatos, gyorsan könnyen elkészíthető puha, meleg kardigán a hideg téli napokra? Válaszd a takaró kardigánt! Miért? Egy téglalapot kell csak horgolnod, amelyet a két végén összevarrva egy nyílást hagysz a kardigán ujjának. Egy pár sorral körbe horgolva a darabot, már hordhatod is a kardigánt.

Webáruházunkban megtalálható vastag téli fonalból horgolva, mint pl. a Superlana Maxi, Boston, vagy a Bravo Big fonalak. Akár egy hétvégén elkészülhet a kardigán. Mérettől függően 7-10 db 100 grammos gombolyag fonalra lesz szükséged a kardigán elkészítéséhez.

 

LEÍRÁS

1. A mellékelt rajz alapján horgold meg a téglalapot a neked megfelelő méretben. Az első szám S, a második M, a harmadik L -XL mérethez tartozik. A méretek centiméterben vannak megadva.

2. A kész téglalapot a második ábra alapján hajtogasd össze. A nyilakkal jelölt részt kell hamispálcával, vagy rövidpálcával összehorgolni, kihagyva az ujjak nyílását.

A kardigán elejét, nyakát, alját rövidpálcákkal 2-3 sorral körbe kell horgolni.

Az ujjak nyílását szintén körbe kell horgolni. Itt kedved szerint horgolhatsz hosszabb, vagy rövidebb mandzsettát.

 

A piros kardigán horgolási mintája nagyon könnyen horgolható minta. A sorok félpálcákból állnak, csak az öltés helye változik.

 

 

A minta leírása

Láncszemsort horgolunk a kívánt hosszúságban

1. A 2. szemnél kezdve minden szembe egy félpálcát horgolunk

2. 1lsz, minden szembe egy félpálca a hátsó hurokba öltve.

3. 1lsz, Minden szembe egy félpálca, a szokásos módon a hurok alá öltva.

A továbbiakban a 2. és 3. sort ismételjük.

 

RAJZ A KARDIGÁN ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

 

 

 

  

Eredeti minta: https://fabartdiy.org/crochet-juno-chunky-shrug-free-crochet-pattern