A ZSINÓRFONAL DEKORÁLÁSA

A ZSINÓRFONAL DEKORÁLÁSA

A korább blog bejegyzéseinkben megmutattuk, hogyan lehet a zsinórfonalat ragasztani, összevarrni, festeni, mosttovábbi lehetőségeket mutatunk még a zsinórfonal dekorálására.

Az egyszínű zsinórfonalat még érdekesebbé tehetjük, ha maradék textilanyaggal vonjuk be véletlenszerűen kihagyva változó hosszúságú szabad helyeket a fonalon.

 

Szükséges anyagok:

- Lovely Cottons zsinórfonal (5mm, vagy 9mm vastag) /webáruházunkban kapható/

- maradék textilanyagok különböző színben

- varrógép,

- tű, olló, cérna

 

A zsinórfonalat a már ismertetett módon cikkcakk öltéssel varrjuk össze. Menet- közben azonban szakaszosan a zsinórfonalat betekerjük a kb. 2,5cm szélesre és tetszőleges hosszúságúra vágott anyaggal.

 

Az anyaggal betekert zsinórfonalat változatlan módon varrjuk össze cikkcakk öltéssel. Az anyag színét és hosszát varrás közben tetszőlegesen változtatjuk. Az így elkészített tál, kosár, táska mintázatát nagyon érdekesen alakíthatjuk.

 

 

A varrógépcérna színének megváltoztatásával újabb lehetőség nyílik a zsinórfonal díszítésére. Kizárólag a színes cikkcakk öltésekkel, egy körforma varrásával is modern, divatos tányéralátétet készíthetünk.

 

Másik lehetőség, hogy színes fonallal tekerjük be a zsinórfonalat.

A megunt üvegvázát alakítottuk át a zsinórfonal színes fonallal történő betekerésével.

 

Ebben az esetben még ragasztás előtt véletlenszerűen tekertük be a 9mm vastag zsinórfonalat fekete és bordó fonallal. A fonal elejét és végét rögzítettük, hogy ne tekeredjen le ragasztás közben a zsinórfonalról.

 

A továbbiakban a már leírt ragasztásos módszerrel tekertük körbe a vázát a fonallal. Ugye mennyivel jobb lett így a váza!

 

KREATÍV NYÁR sorozatunkban következő alkalommal egy jó kis táska készítését mutatjuk be zsinórfonalból.