A ZSINÓRFONAL FESTÉSE

A ZSINÓRFONAL FESTÉSE

A zsinórfonal festhető, amely további remek lehetőségeket kínál a fonalból készült tárgyaink dekorálására. Az egyhangú, unalmas új, vagy régi zsinórfonalból készült tárgyainkat egyedivé varázsolhatjuk a ráfestett motívumokkal.

A festéshez szükségünk van - akril festékre és lapos ecsetre.

 

1. A legegyszerűbb eljárás, ha felhasználás előtt festjük be a fonalat.

Az akril festékkel befestett szakaszok lehetnek egyenlő hosszúak, melyek egyenlő távolságra vannak egymástól, de ettől eltérően véletlenszerűen is festhetünk.

A festék száradása után már ragaszthatjuk is a fonalat és készíthetjük a tálat, kosarat, tányért, amit szeretnénk belőle.

 

2. Motívumokat festünk a zsinórfonalból készült tárgyra

Ebben az esetben a már meglévő egyszínű tárgyra tervezünk motívumokat, amelyeket ráfestünk akril festékkel. Nagyon fontos, hogy egyszerűbb motívumokat tervezzünk, amelyeket könnyen eltudunk helyezni, ügyelve a szimmetriára. Erre a célra nagyon alkalmasak az afrikai motívumok.

Ennek a kosárnak egyszerű a mintázata, három színből tevődik össze fekete, barack és kék.

A festést mindig a belső színnel kezdjük és onnan haladunk kifelé a színek festésével.

1. Egy edénybe előkészítjük a szükséges színű festékeket, valamint egy lapos ecsetet.

2. A fekete színt felfestjük a kosárra. Vigyázzunk, hogy elegendő festék kerüljön az ecsetre. nem szabad sok vizet adni a festékhez, mert beissza a fonál és halványak lesznek a színek.

Megvárjuk amíg megszárad a festék és csak ezután kezdjük festeni a következő színt.

3. Ráfestjük a barack színt. Próbáljunk meg határozott egyenes széleket festeni. A barack szín száradása után jöhet az utolsó kék szín festése.

 

4. Az utolsó kék szín festése. Az utolsó színt is felfestettük megvárjuk, amíg megszárad és már használhatjuk is a gyönyörű mintás kosarunkat.

 

Néhány minta , amelyek ötletet adhatnak a tervezéshez.

 

Festhetünk modern mintákat is, amelyek nagyobb motívumok és az elhelyezésük sem kíván szimmetriát.