A VARÁZSLATOS ZSINÓRFONAL

A VARÁZSLATOS ZSINÓRFONAL

A Lovely Cottons zsinórfonala alkalmas szőnyegek, puffok, kosarak és egyéb lakberendezési tárgyak készítésére. Köthetsz, horgolhatsz és akár makramézhatsz is belőle, de számos más módon is alkothatsz lakberendezési tárgyakat kiegészítőket ebből a fonalból pl. összevarrhatod kézzel, varrógéppel, ragaszthatod és festheted is.

Fontos tudni! A fonalat két vastagságban 5mm és 3mm tudod megvásárolni webáruházunkban. Szerencsére felgombolyított kiszerelésben, így nem gubancolódik össze a fonal a felhasználás során. Bármire is használod a fonalat, mindig a gombolyag közepéből húzd ki a fonalat. Egy csomó jelzi, hogy melyik a fonal eleje. A fonalcímkét ne vedd le a fonalról, mert segít egyben tartani a gombolyagot a felhasználás során

Most megmutatjuk nektek, hogy mikett készíthetünk a zsinórfonalból egy ragasztópisztoly segítségével.

 

1. A ZSINÓRFONAL KÜLÖNBÖZÓ FORMÁKRA RAGASZTÁSA

A legegyszerűbb technika az elavult, megunt tárgyaink megújítására, ha a zsinórfonallal részben, vagy egészen bevonjuk ezeket a tárgyakat.

Keress otthon különböző lakberendezési tárgyakat (tál, váza, üveg, pohár, lámpaernyő, doboz stb.) amelyeket szeretnél a fonal segítségével újjá varázsolni.

A fonal elejét ragasztópisztoly segítségével ragaszd a tárgyhoz, a fonalat szorosan rátekered a formára, majd a fonal végét is a ragasztóval rögzíted. Készítheted csak egy színű fonalból, de szép mintákat lehet kialakítani több színű fonal használatával.

  

2. A ZSINÓRFONALAT RAGASZTJUK ÖSSZE

A zsinórfonalat összeragasztva gyönyörű kosarakat, tálakat, vázákat készíthetünk. Ebben az esetben a kiválasztott tárgy csak a formáját adja az összeragasztott zsinórfonalnak.

Szükséged lesz:

1. Lovely Cotton 5mm-es vagy 9 mm-es zsinórfonalra, amelyet nagyon kedvező áron megvásárolhatsz webáruházunkban

2. Keress otthon egy tálat amelynek a segítségével elkészíted a kosarat

3. Ragasztópisztoly

Ilyen gyönyörű kosarakat készíthetsz te magad is:

 

Mutatjuk, hogy hogyan csináld:

 

1. A zsinórfonal végére tegyél egy kis ragasztót és kezd el csigavonalban feltekerni a fonalat közben a fonal szélére folyamatosan tegyél vékonyan a ragasztóból. Ehhez kell egy kis gyakorlat, hogy ne csorogjon ki a ragasztó.    
2. Folytassuk mindaddig a fonal tekerését, amíg az el nem éri a tál aljának a méretét Közben folyamatosan tesszük a fonal szélére a ragasztót.

3. Folyamatos ragasztással és tekeréssel a tál formáját követve, elérjük a tál szélét.

4. A befejezéshez, úgy vágjuk el a fonalat, hogy abból egy visszahajtott "fület", vagy ahogyan mi készítettük a tál oldalára tekert kör formájú díszítést tudjunk készíteni.

Várj egy napot, amíg teljesen megköt a ragasztó és ki tudod emelni a formából a kosarat.

Díszítheted még tovább a kosarat, ahogy neked tetszik Mi egy régi gombot ragasztottunk rá és mintát is festettünk a kosárra A következő részben eláruljuk hogyan lehet a zsinórfonalat befesteni.

 

Ugye milyen egyszerű és látványos?