Hogyan horgoljunk raglán szabású kardigánt? 3. rész

Hogyan horgoljunk raglán szabású kardigánt? 3. rész

A kardigán 2-3 éves kislányra készült Ice Yarn Dancing Baby fehér-rózsaszín-maroone fonalból 4-es horgolótűvel.

Az alap a Hogyan horgoljunk raglán szabású kardigánt? sorozatunk 2. részében bemutatott minta alapján készült, mely itt található: http://akciosfonal.hu/smartblog/98_raglan-pulover-2.html

Ha elértük a kívánt méretet, folytathatjuk a horgolást a mintával. Az alábbi rajz szerint bővülő fazonú kardigánt kapunk, ha egyenes vonalút szeretnénk, hagyjuk ki a szaporítást, és végig 2 erp-vel dolgozzunk.

 

3 lsz magasítás után minden második pácára 2 erp-t horgolunk, mindkét hónalj vonalában pedig 3 erp-t. A sor végén fordulunk vissza. Minden 2-es pálcacsoport közé 2 erp, a 3-as csoport előtt és után is 3 erp. Mire elérjük a kívánt hosszt, csak 3-as csoportokat fogunk horgolni.

Az ujját is folytathatjuk ezzel a mintával, csak ott körben kell haladni. Minden sor 3 lsz magasítással kezdődik, és a sor végén hamispálcával kapcsoljuk össze.

 

 

A női ruhadarabokon a gombok a bal oldalon ( a férfi ruhákon pedig a jobb oldalon) helyezkednek el, ezért a kardigán bal oldalára készítünk teli sorokat, melyre felvarrhatjuk a gombokat. A munka színén kezdünk, 2 lsz magasítás után félpálcákat horgolunk, minden pálcára kettőt. 3 ilyen sort készítünk.

 

A jobb oldalra a gomblyukak kerülnek, az alábbi rajz szerint. A kardigán oldalára készítünk egy félpálcás sort, majd visszafelé rövidpálcákkal haladunk. Ahova a gomblyukat szeretnénk, ott láncszemet horgolunk és kihagyunk annyi szemet. Visszafelé ismét egy félpálcás sor következik, a láncszemekre is horgolunk.

Végül már csak a gombokat kell felvarrni a helyükre.